Startersbeurs Nederland

De laatste week

Geschreven op 17 maart 2016 door Lisa Delmee | 6399 keer bekeken

De laatste week.

Een tijdje geleden schreef ik een blog over mijn werkervaringsperiode bij de GGD Hart voor Brabant. Via de Startersbeurs kreeg ik de kans om werkervaring op te doen als projectmedewerker. Die periode is inmiddels afgelopen en ik kan terugkijken op een erg leerzame, maar vooral leuke tijd!

In de tweede helft van de periode heb ik mij voornamelijk bezig gehouden met het onder de aandacht brengen van verschillende dialoogmethodieken die gebruikt kunnen worden in gesprekken met bewoners en het uitzetten van pilots. Het is goed om te zien dat wat je bedacht hebt ook in de praktijk tot uitvoering komt. Verder ben ik begonnen met het maken van gemeenteprofielen, die gebruikt worden in het gesprek met bijvoorbeeld de gemeente. En toen naderde het einde. Zo goed als het kon ben ik begonnen met het afronden van taken. Mijn laatste week voelde een beetje dubbel. Natuurlijk was ik blij dat ik de kans had gekregen om zoveel nieuwe dingen te doen. Maar het zag er niet naar uit dat ik kon blijven bij het programma waar ik aan werkte. Na een gezellige lunch met de programmaleiders hebben we een lijstje gemaakt met de taken die overgedragen moeten worden. Dit was toch gek, want ik wilde het gewoon zelf afmaken! Gek om een hoofdstuk af te sluiten waar je zo veel tijd en aandacht in hebt gestoken.

Tijdens mijn laatste werkdag kreeg ik heel veel positieve reacties en dat geeft toch een fijn gevoel. En toen kwam het goede nieuws ... dat ik aan de slag kan als GVO-medewerker bij de GGD. Ik kan nu toch verder met een deel van mijn werkzaamheden, maar ga daarnaast ook voorlichting geven. Zijdelings blijf ik betrokken en zo kan ik toch nog volgen wat mijn werk bij Gezond INZIGT heeft opgeleverd en welke nieuwe stappen er gezet worden. De programmaleiders zijn nu aan het kijken of zij mijn contract kunnen uitbreiden, waardoor ik toch nog andere taken op me kan nemen. Dat zou helemaal mooi zijn natuurlijk!

De Startersbeurs heeft mij de kans gegeven om relevante werkervaring op te doen, anders dan een stage. Ik kon zo ervaring opdoen met het meehelpen aan meerdere projecten en het combineren en organiseren van verschillende taken. Ook mijn professionele netwerk is uitgebreid. Maar het grootste voordeel is dat ik weer in contact ben gekomen met de GGD en zelfs een parttime baan aangeboden heb gekregen! Toch blijft het een onzekere tijd van bezuinigingen en alleen korte, tijdelijke contracten. Dus ik blijf rond kijken en mijn netwerk vergroten om meer kans te maken op meer zekerheid.

Lisa Delmee

TweetDelen

< Terug naar blog overzichtMeer blogs van Lisa Delmee >