Startersbeurs Nederland

Een investering in jezelf

Geschreven op 12 december 2017 door Ginger Leegstra | 7230 keer bekeken

Ik was bijna klaar met mijn studie Media & Entertainment Management toen ik dacht: wat nu? Wat gaat er gebeuren nadat ik mijn papiertje heb? Wat zijn mijn opties? Net als veel studenten zat ik met een groot vraagteken. Naast een mooie stage in het buitenland had ik niet veel ervaring die mooi aansloot op mijn studie. Het moment dat je op zo’n punt staat in je leven moet je keuzes maken.

Hoe leuk een vervolgstudie mij ook leek, financieel en gezien mijn leeftijd was dit een minder aantrekkelijke optie. Werken en meer ervaring opdoen op de arbeidsmarkt, lijkt mij een logische vervolgstap. Zo kan ik mijn netwerk uitbreiden en tegelijkertijd mijn CV opbouwen. Maar hoe? Hoe kom ik aan werk als ik niet genoeg ervaring heb?

Via een online vacature kwam ik terecht bij een leuke starterfunctie op de afdeling Evenementen & Verhuur bij Bibliotheek Rotterdam, dat via de Startersbeurs is geregeld. Voorheen had ik nog nooit van de Startersbeurs gehoord, dus ik was aangenaam verrast toen dit op mijn pad kwam. Na het inwinnen van informatie over de Startersbeurs ben ik gelijk gaan solliciteren. Na twee sollicitatierondes had ik de werkervaringsplek!

Het fijne aan de Startersbeurs vind ik dat de focus wordt gelegd op je doelen en competenties. De drie competenties die ik heb gekozen zijn: communiceren, plannen en organiseren. Ik heb gekozen voor deze competenties, omdat het goed aansluit bij mijn studie en mijn doel: werken als event manager. Bij Bibliotheek Rotterdam krijg ik veel vrijheid om deze competenties (verder) te ontwikkelen. Mijn verwachting voor het komende halfjaar is dat ik genoeg kennis, ervaring en vaardigheden opdoe, zodat ik straks klaar ben voor de volgende stap: een carrière in de evenementenindustrie.

TweetDelen

< Terug naar blog overzichtMeer blogs van Ginger Leegstra >