Startersbeurs Nederland

Het einde is in zicht..

Geschreven op 18 juli 2016 door Christie Langebeld | 13417 keer bekeken

Het einde is in zicht en de eerste carrièrestap is gemaakt..

Bij het schrijven van deze blog is de laatste maand van de Startersbeurs ingegaan. Wat heb ik in deze periode veel geleerd en ervaring opgedaan. In mijn vorige blog heb ik jullie inhoudelijk verteld wat mijn werkervaringsplek inhield. In deze blog heb ik jullie beloofd om ook wat te vertellen over de ervaring die ik heb opgedaan, wat het mij heeft opgeleverd en wat de vervolgstappen worden.

Als eerste de ervaring. Ik ben begonnen met een eigen diëtistisch spreekuur te draaien in Moerkapelle. Hierbij heb ik leuk contact met de fysiotherapeuten. Laatst heb ik in de sportles geoefend met huidplooimetingen, om het vetpercentage in te schatten van personen. Ook ben ik gestart met een spreekuur op een middelbare school voor kinderen met een verstandelijke beperking. Dit is een uitdagend spreekuur, maar wel ontzettend leuk. De kinderen zijn heel open en eerlijk, wat ik kan waarderen. Ook heb ik ervaring opgedaan in het schrijven van rapportages voor huisartsen, het schrijven en formuleren van e-mails naar cliënten en het schrijven van artikelen of nieuwsbrieven om mezelf beter op de kaart te zetten. Niet alleen heb ik ervaring opgedaan met schrijven, ook heb ik gesprekken gevoerd met ongeveer 20 cliënten. Van een cliënt heb ik ook een video-opname gemaakt, die ik daarna met mijn begeleidster besproken heb. Hier heb ik ontdekt dat ik met coachen nog meer ervaring moet gaan opdoen, maar ik ben nog jong dus dat komt vanzelf.

Deze ervaringen bij VodiService hebben mij opgeleverd dat ik in staat ben om straks het spreekuur in Moerkapelle volledig zelfstandig te kunnen draaien. Ik krijg namelijk een zzp-contract aangeboden, zodat ik kan blijven werken bij VodiService. Ook zijn ze op de school erg blij met mij en wil ik daar ook op dinsdagochtenden aan de slag blijven. Voor de overige dagen in de week moet ik nog werk of opdrachten zoeken. Daar krijg ik nu in de laatste maand van de Startersbeurs gelegenheid voor. Ook vul ik de laatste maand in met vakantie-invalwerk, nieuwsbrieven schrijven en stukjes voor op Facebook/Wordpress schrijven (om nog even te oefenen met schrijven en communiceren op social media).

Daarnaast ben ik momenteel ook in gesprek met een bedrijf dat mij wilt helpen met het opstarten van een eigen bedrijf. Het is een grote stap, maar gelukkig zijn er wel mogelijkheden en zie ik kansen om door te groeien. Mocht u dit lezen en iemand kennen die nog een diëtist in loondienst of op zzp-basis wilt inschakelen, neem dan contact met mij op via mijn LinkedIn: https://nl.linkedin.com/in/christielangeveld

Ik wil jullie bedanken voor het lezen van mijn blogs en ik hoop dat ik jullie enthousiast heb weten te maken voor de Startersbeurs.

Bij het schrijven van deze blog is de laatste maand van de Startersbeurs ingegaan. Wat heb ik in deze periode veel geleerd en ervaring opgedaan. In mijn vorige blog heb ik jullie inhoudelijk verteld wat mijn werkervaringsplek inhield. In deze blog heb ik jullie beloofd om ook wat te vertellen over de ervaring die ik heb opgedaan, wat het mij heeft opgeleverd en wat de vervolgstappen worden.

TweetDelen

< Terug naar blog overzichtMeer blogs van Christie Langebeld >