Startersbeurs Nederland

Hoe is het met Daisy?

Geschreven op 30 oktober 2015 door Daisy Duinhoven | 7092 keer bekeken

Het is alweer enige tijd geleden dat ik mijn eerste blog voor de Startersbeurs heb geschreven, tijd voor een update! Ongeveer een jaar geleden ben ik als junior adviseur voor Het Oogzorgnetwerk aan de slag gegaan. Een ontzettend spannende uitdaging. Het was de eerste stap na het behalen van mijn diploma om werkervaring op te kunnen doen en hopelijk zo aan een baan te kunnen komen. Ik heb ontzettend veel geleerd en mezelf op meer manieren kunnen ontwikkelen dan ik van tevoren had verwacht.

Zoals ik in mijn vorige blog schreef wist ik vanaf het begin van mijn werkzaamheden bij Het Oogzorgnetwerk dat ik er aan het einde van mijn Startersbeurs niet zou kunnen blijven werken. Ondanks dat ik dit erg jammer vond, heeft dit ervoor gezorgd dat ik me ben blijven oriënteren op mijn kansen op de arbeidsmarkt.

Het zoeken naar een nieuwe baan vond ik best lastig, gezien ik nu wel werkervaring had opgedaan, maar ik nog steeds met veel andere werkzoekenden moest concurreren. Opnieuw heb ik vele sollicitatiebrieven verstuurd en werd ik, in tegenstelling tot mijn pogingen voordat ik via de Startersbeurs werkte, uitgenodigd om bij verschillende bedrijven op gesprek te komen! Dit vond ik ontzettend spannend, maar tegelijkertijd ook heel leerzaam. Ik merkte dat ik met elk gesprek mezelf zekerder voelde en het me makkelijker afging. En uiteindelijk vond ik een nieuwe baan!

Momenteel werk ik als applicatiebeheerder van het elektronisch patiëntendossier in het Westfriesgasthuis in Hoorn. Ik ben verantwoordelijk voor het onderhouden van dit dossier, dat door bijna alle collega’s in het ziekenhuis gebruikt wordt. Zo rapporteren dokters en verpleegkundigen onder andere welke medicatie een patiënt gebruikt en worden uitslagen van het laboratorium verwerkt. Doordat het EPD zo uitgebreid is, blijft mijn werk ontzettend uitdagend en veelzijdig. Geen dag is hetzelfde en ik heb na een half jaar nog steeds het gevoel dat ik elke dag iets leer. Mijn werk zorgt ervoor dat collega’s uit het hele ziekenhuis efficiënt kunnen werken en ook het contact met deze collega’s maakt mijn werk leuk.

Ik werk bij het Westfriesgasthuis via een organisatie genaamd Studelta. Deze organisatie gelooft in de kracht van jong, hoogopgeleid talent en de bijdrage die zij kunnen leveren aan de ontwikkeling binnen organisaties. Daarnaast biedt Studelta de kans op persoonlijke ontwikkeling van haar medewerkers door hen te laten deelnemen aan het Nationaal Zorgtraineeship, wat bestaat uit masterclasses, waarin iedere keer een ander thema uit de zorg centraal staat. Hierbij kun je denken aan actuele thema’s als financiën en de organisatie van de zorg, waarbij medewerkers van verschillende zorgorganisaties komen vertellen over hoe het in hun organisatie werkt. Zo heb ik de kans gehad om bij meerdere organisaties een kijkje in de keuken te nemen, zoals de GGZ. Heel bijzonder en leerzaam, gezien je normaal gesproken niet zomaar met deze organisaties in gesprek komt en de kans krijgt om ze van binnen te bekijken!

Naast de masterclasses behoort ook het Talent Development Program (TDP) tot het traineeship, waarin persoonlijke ontwikkeling centraal staat. Alle trainingen worden in een kleine, vertrouwde groep gegeven, zodat er ook interactieve sessies met elkaar en de trainers plaats kunnen vinden. Zo heb ik onder andere trainingen gehad in verwachtingsmanagement, communicatie en conflicthantering. Al na een paar trainingen merkte ik dat het TDP mij handvatten bied, die ik direct in mijn huidige werk als applicatiebeheerder kan gebruiken. Heb ik je interesse gewekt? Kijk dan op mijn Linked-in pagina.

TweetDelen

< Terug naar blog overzichtMeer blogs van Daisy Duinhoven >