Startersbeurs Nederland

Maak kennis met Anika ...

Geschreven op 20 februari 2015 door Anika Robben | 7375 keer bekeken

Op weg naar mijn droombaan ...

De eerste week zit er alweer op! Mijn startersbeurstraject is begin februari van start gegaan en ik geniet met volle teugen. Iedere dag fiets ik van mijn studentenkamer naar Theaters Tilburg om daar aan de slag te gaan op de marketing/communicatie afdeling. Hier mag ik meehelpen met de publiciteit van het nieuwe theaterseizoen.

Toen ik hoorde dat ik via een Startersbeurs aan de slag kon bij een entertainment gerelateerd bedrijf, sprong ik een gat in de lucht. Dit sluit namelijk exact aan bij de opleiding die ik heb gevolgd: Communicatie – International Event, Music and Entertainment Studies aan Fontys Hogescholen. In juli 2014 ben ik afgestudeerd en na een maand rondreizen begon het echte werk: solliciteren. En dat viel toch een beetje tegen. Na heel wat telefoontjes en een aantal gesprekken bleek dat ik vooral te weinig ervaring had in dit specifieke vakgebied.

Op een avond zat ik op de bank een serie te kijken en kreeg ik een berichtje van mijn zus:

“Ze zoeken bij Theaters Tilburg nog iemand voor de marketing/communicatie afdeling via de Startersbeurs, iets voor jou?”.

Regelmatig fietste ik langs Theaters Tilburg en bedacht ik me dat ik daar nog wel eens ooit wilde werken. Omdat mijn hart bij het theater ligt, was mijn keuze snel gemaakt! Ik besloot een sollicitatiebrief te schrijven, vervolgens werd ik uitgenodigd voor een gesprek. En nu zit ik hier! Door de Startersbeurs krijg ik de kans mezelf te ontplooien en ervaring op te doen voor mijn verdere loopbaan. Daarnaast geeft het me de perfecte gelegenheid om te netwerken en mezelf kenbaar te maken binnen de wereld waarin ik graag wil werken.

Mijn activiteiten liggen op dit moment vooral bij het creëren en bijhouden van de content op de website. Ik maak kennis met het CMS-systeem en leer hoe ik onder andere GoogleAdwords kan gebruiken om online te adverteren. Mijn leerdoelen liggen bij het aansturen van mensen en bij het opbouwen van relaties. Dat is dan ook waar ik me de komende zes maanden op ga richten.

Ik hoop dat ik de komende weken, net als afgelopen week, elke dag fluitend naar Theaters Tilburg fiets!

Anika
Mijn LinkedIn

TweetDelen

< Terug naar blog overzichtMeer blogs van Anika Robben >