Startersbeurs Nederland

Maak kennis met Cindy ...

Geschreven op 17 oktober 2014 door Cindy Sanders | 17458 keer bekeken

Mijn naam is Cindy Sanders en ik ben begin september, middels de Startersbeurs, gaan werken als psycholoog bij Novadic-kentron in Eindhoven. Voor de zomervakantie heb ik de master Psychologie en Geestelijke Gezondheid afgerond. Tijdens deze studie heb ik stage gelopen als psycholoog in opleiding, in het forensisch team van Novadic-Kentron Eindhoven. Toen een collega mij wees op de Startersbeurs, dacht ik direct: ‘Dit is een unieke kans om werkervaring op te doen binnen de verslavingszorg!’. Allereerst heb ik een kijkje genomen op de website van de Startersbeurs waar je alle belangrijke informatie over een Startersbeurs kunt vinden. Vervolgens heb ik bij Novadic-Kentron aangegeven dat ik graag werkervaring op wil doen binnen deze leerzame en interessante organisatie en kenbaar gemaakt dat de Startersbeurs hier de ideale mogelijkheden voor aanbied. Je krijgt de mogelijkheid ervaring op te doen en jezelf verder te ontwikkelen. Wat ik daarnaast als voordeel zie van de Startersbeurs is het opleidingsbudget dat je mag gebruiken om een opleiding/cursus te volgen om jezelf verder te ontwikkelen. Je doet ervaring op en  ontwikkelt jezelf, waardoor naar mijn mening de kans op een betaalde baan kunt vergroten.

Novadic-Kentron is dé expert voor verslavingszorg in Brabant! Mensen kunnen hier terecht met lichte, matige en ernstige problemen en met elk type verslaving. Wat mij aanspreekt in de benadering van Novadic-kentron is dat zij niet alleen gericht zijn op de verslaving die iemand heeft maar ook op alle andere leefgebieden (wonen, financiën, werk etc.). Wat ik zo ontzettend leuk vind aan het werken in de verslavingszorg is dat verslaving zich in verschillende gradaties en verschijningsvormen kan voor doen. Alle cliënten hebben een verslaving, maar elke verslaafde heeft een eigen reden waardoor hij of zij is gaan gebruiken en verslaafd is geworden. Het gaat vaak om problemen met psychische klachten op somatisch gebied en/of traumatische gebeurtenissen uit het verleden, problemen op het werk, in de woonomgeving, problemen met schuld of politie, en ga zo maar verder. Dit betekent dat verslavingsproblematiek slechts zelden (of nooit) op zichzelf staat. In de verslavingszorg werkt je dus met een grote diversiteit aan mensen in een dynamische omgeving. Novadic-Kentron heeft een breed behandelaanbod om een effectieve oplossing te kunnen bieden. Dit gaat van preventie tot intensieve klinische behandeling en nazorg. Daarnaast werkt Novadic-Kentron samen met andere hulpverlening- en zorginstellingen, zoals de GGzE, om alle problematieken effectief aan te pakken.

De eerste maand heb ik mij vooral bezig gehouden met het voeren van intakegesprekken, het uitvoeren van (neuro)psychologische onderzoeken, verslavingsbehandelingen en psychologische behandeling. Ik ben door mijn collega’s vol enthousiasme welkom geheten in het team. Iedereen is behulpzaam en helpt me wanneer ik een vraag heb. Ook de begeleiding die ik krijg is zeer goed geregeld. Ik krijg iedere week een uur supervisie van een GZ-psycholoog en neem deel aan een diagnostiek supervisiegroepje, ontzettend leerzaam! Ik leer iedere dag bij en ga dagelijks met plezier naar mijn werk.

TweetDelen

< Terug naar blog overzichtMeer blogs van Cindy Sanders >