Startersbeurs Nederland

Maak kennis met Concetta ...

Geschreven op 8 mei 2015 door Concetta Croese | 7257 keer bekeken

Mijn absolute droombaan is studiekeuzeadviseur. Deze droom is ontstaan toen ik als tiener niet goed wist wat ik wilde. Ik wist wél dat ik niet zomaar iets kon kiezen, maar dat ik hier de tijd  voor wilde nemen en hier extra hulp bij kon gebruiken. Dankzij het Oriëntatietraject aan de Uva/HvA heb ik binnen zes maanden ontdekt wat ik graag wilde studeren. De manier van begeleiden richting een opleiding is mij daar zo goed bevallen, dat ik al snel wist dat ik dit later ook wilde doen. De opleiding Toegepaste Psychologie opende een deur voor mij om hiervoor de juiste vaardigheden te ontwikkelen.

Toen ik in juli 2014 afstudeerde, groeide het besef dat het binnen de sociale sector niet heel makkelijk zou worden om aan een baan te komen. Toen een zoektocht van ruim vijf maanden niets opleverde, ben ik gaan zoeken naar andere mogelijkheden. Om mijn kansen op de arbeidsmarkt te vergroten, wilde ik graag eerst meer relevante werkervaring op doen. In het bijzonder wilde ik mijn coachingsvaardigheden vergroten. Dankzij de Startersbeurs kon ik aan de slag met de competenties begeleiden, leren en plannen en organiseren.

In mijn zoektocht naar een juiste werkervaringsplek kwam ik in aanraking met organisatie De Jonge Krijger. Eind februari kon ik hier aan de slag. De Jonge Krijger is een projectbureau dat jongeren begeleidt richting een opleiding en/of een (leerwerk)plek. Bij De Jonge Krijger heb ik niet alleen de mogelijkheid gekregen om mij te gaan ontwikkelen op het vlak van coaching, maar ook in de richting die ik graag op wil. Dit is precies waar De Jonge Krijger naar streeft; om ieder individu te verbinden met wat hij/zij het allerliefste wil doen. Ik voelde me hierdoor ook meteen verbonden met de organisatie.

Voor De Jonge Krijger ben ik als coach in opleiding werkzaam binnen het project RMC Rijnmond Zuid en Oost. Wij houden jongeren van 18-23 jaar in de gaten die zijn gestopt met school, voordat zij een havo-, vwo- of mbo 2-diploma (startkwalificatie) hebben behaald. Wij helpen deze jongeren door middel van begeleiding richting een opleiding die bij hun past.

Ik had er nooit van durven dromen om bij een organisatie te komen zoals De Jonge Krijger. Ik ben onderdeel van een ontzettend gezellig, jong en dynamisch team, die zich voor de volle 100% inzet voor jongeren. De afgelopen maand zijn we druk bezig geweest met de verhuizing naar een nieuw pand. We hebben allés (klussen en verhuizen) samen gedaan. Ons team is hierdoor hechter dan ooit. De eerste paar weken zijn voorbij gevlogen. Deze stonden voornamelijk in het teken van het observeren en verwerken van (intake)gesprekken van mijn coach met jongeren. Ontzettend leuk en leerzaam om te doen en de kneepjes van het vak te leren. Daarnaast heb ik me bezig gehouden met een aantal inwerkopdrachten om de organisatie en de doelgroep beter te leren kennen. Ik heb mijn eigen coach. Zij ondersteunt mij om de leerdoelen die ik deze eerste paar weken aan de hand van de gekozen competenties van de Startersbeurs heb opgesteld, te behalen. Het klinkt misschien heel schools, maar door de feedback en reflecties op mijn leerdoelen houd ik mijn leerproces actief in de gaten en weet ik zeker dat ik mijn einddoel op mijn werkervaringsplek haal.

Concetta Croese - LinkedIn profiel

TweetDelen

< Terug naar blog overzichtMeer blogs van Concetta Croese >