Startersbeurs Nederland

Maak kennis met Elke ...

Geschreven op 19 februari 2016 door Elke Verbruggen | 6242 keer bekeken

Mijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging in het communicatie vak

Eind augustus ben ik afgestudeerd aan Fontys Hogeschool Communicatie. Vanaf dat moment mag ik mezelf communicatieprofessional noemen. Ik startte mijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging in het communicatie vak. Na verschillende kennismakingsgesprekken kwam ik erachter dat het als starter zijnde vrij lastig is om een baan te vinden. Vaak moet je het ‘opnemen’ tegen kandidaten met een aantal jaar werkervaring op zak. Tijd dus om eens wat breder te gaan kijken naar hoe ik mijn kennis over communicatie in de praktijk kan brengen.

Verder ontwikkelen als communicatieprofessional

Tijdens mijn zoektocht naar een geschikte baan had ik regelmatig contact met de gemeente Uden. De afgelopen jaren heb ik daar regelmatig gewerkt op de afdeling Communicatie & Creatie. Op het moment dat mijn lijstje met openstaande sollicitaties korter werd, ontving ik van de gemeente Uden een e-mail of ik nog op zoek was. Zij wilden mij graag een leerwerkplek via de Startersbeurs aanbieden. Via de Startersbeurs vergroot ik mijn kansen op de arbeidsmarkt en kan ik me verder ontwikkelen als communicatieprofessional.

Vanaf begin januari ben ik aan de slag als Communicatie Assistent bij de gemeente Uden. Omdat ik in de afgelopen jaren al kennis heb mogen maken met de gemeente Uden, kon ik in de eerste week al direct aan de slag met verschillende projecten. Doel van de leerwerkplek is natuurlijk om werkervaring op te doen, maar ook om mezelf verder te ontwikkelen als communicatieprofessional. Ik word dan ook bij diverse aspecten van communicatie betrokken: teksten schrijven, adviseren over communicatie, beantwoorden van pers, brainstormen bij nieuwe projecten en alles wat er verder nog op mijn pad komt.

Zoektocht naar de perfecte baan gaat door

Mijn leerwerkplek bij de gemeente Uden zie ik als een opstap voor een ‘echte’ baan in het communicatie vak. Dagelijks bekijk ik de vacatures die in mijn mailbox binnenkomen en regelmatig doe ik een sollicitatie de deur uit. Op een dag zit daar dé geschikte baan tussen, daar geloof ik in.

Ik ben er namelijk van overtuigd dat je veel kunt bereiken, als je er maar een passie voor hebt. En ik kan inmiddels wel zeggen dat het vakgebied communicatie een passie is en dan voornamelijk de richting van marketing, (social) media en het schrijven van teksten. Daarnaast gaat mijn hart sneller kloppen van interieur, technologie en lifestyle. In mijn droombaan komen mijn twee grootste passies samen: communicatie en interieur. Het lijk mij super gaaf om de hele dag bezig te zijn met een onderwerp waar ik niet over uitgepraat (en geschreven) raak.

Heb jij als organisatie een nieuwe uitdaging voor mij? Ik kom graag langs om elkaar beter te leren kennen. En tot die tijd? Dan zit ik bij de gemeente Uden helemaal op mijn plek!

Elke Verbruggen

TweetDelen

< Terug naar blog overzichtMeer blogs van Elke Verbruggen >