Startersbeurs Nederland

Maak kennis met Gerard ...

Geschreven op 21 augustus 2015 door Maak kennis met Gerard ... | 6435 keer bekeken

Het is alweer een jaar geleden dat ik bezig was met mijn afstudeertraject. Nu een jaar verder kan ik zeggen dat er veel is gebeurd. Na een korte periode in het Belgische land te hebben vertoefd besloot ik achter mijn studieloopbaan een punt te zetten. Het werd tijd om de arbeidsmarkt te betreden. Met een HBO diploma Communicatie, behaald aan de Fontys Economische Hogeschool Tilburg bij de opleiding SPECO: Sport en Media, op zak ging ik op zoek naar een uitdaging. Een waarbij ik mijn grootste passie, schrijven van verschillende content, tot recht wilde laten komen.

Maar al snel merkte ik dat het nog geen eenvoudige opdracht ging worden om een mooie uitdaging te vinden. Mijn zoektocht was in het begin sterk gefocust op de sportwereld, aangezien ik daar ook bekend mee was. Alleen kwam ik er snel genoeg achter dat ik niet de enige was die dit wel een interessant vakgebied vind. En omdat ik nog niet veel relevante werkervaring had opgedaan, kwam het besef dat ik het anders aan moest pakken. Op dat moment besloot ik mijn horizon te verbreden en ook andere branches in de gaten te houden voor leuke posities waarbij ik mijn ei kwijt kon.

Plotseling kwam daar het fenomeen Startersbeurs om de hoek kijken. Via Twitter, opzich niet vreemd voor een social media dier als ik ben, kwam ik aanraking met deze regeling. Regelmatig bracht ik een bezoekje aan deze site om te kijken of er een vacature bij stond waarbij ik een goed gevoel kreeg. En dat goede gevoel kwam er! Bij Hutten in Veghel, een toonaangevend bedrijf dat zich richt op food en hospitality. Daar ging ik de afdeling Marketing & Communicatie versterken. Mijn voornaamste taak is het bijhouden van de social mediakanalen en het publiceren/schrijven van blogs en nieuws.

Drie maanden na de start van dit nieuwe avontuur mag ik zeker wel stellen dat het mijn stoutste verwachtingen heeft overtroffen. Waar ik vroeger nog niet vaak van Hutten had gehoord, ben ik meer en meer gaan beseffen dat het een enorme organisatie is. En daar zit voor mij ook een belangrijke uitdaging. Omdat het zo groot is, moet je een goed netwerk opbouwen zodat je ook snel kan schakelen met de juiste persoon. Zeker met het schrijven van nieuwsberichten en blogs. Je moet snel schakelen anders is de nieuwswaarde al voor een deel verdwenen. En dat snelle schakelen is iets wat ik bij Hutten volop doe. Het is een enorme organisatie waar langs alle kanten veel dingen gebeuren.

Tot nu toe is mijn periode bij Hutten dan ook voorbij gevlogen, in de goede zin van het woord. Ik mag echt datgene doen wat ik ook echt supertof vind. Daardoor heb ik ook veel plezier en uitdaging in alles wat ik doe. Mijn vuurdoop bij Hutten is mij in ieder geval goed bevallen en ik kijk dan ook met enorm uit naar de komende tijd.

Gerard Verhagen

TweetDelen

< Terug naar blog overzichtMeer blogs van Maak kennis met Gerard ... >