Startersbeurs Nederland

Maak kennis met Juf Laura...

Geschreven op 17 april 2015 door Laura de Ronde | 7985 keer bekeken

Van afgestudeerde HBO Toegepaste Psychologie student naar Juf Laura. Het lijkt een beetje vreemd, maar voor mij is het de ontzettend leuke werkelijkheid. Als net afgestudeerde ben ik super gemotiveerd op zoek gegaan naar een baan. Wel honderd sollicitatiebrieven geschreven, van Friesland tot Limburg. Kieskeurig kan je tegenwoordig niet zijn, maar alsnog zat mijn inbox helaas vol met afwijzingen.

Toen via via bij de Startersbeurs uitgekomen en een enthousiaste sollicitatiebrief geschreven naar Basisschool de Ruyter in Weurt. Weurt ligt naast Nijmegen, dus een wereldreisje voor mij als Apeldoorner. De vacature was een beetje vaag, maar als een soort schoolpsycholoog aan de slag gaan is mijn droom. Nu voer ik de leuke leerwerkplek uit. Noem mij toegepast psycholoog, leerkracht ondersteuner, schoolpsycholoog of juf. Ik ben alles in één! Zo begeleid ik kinderen psychologisch, voer gedragsobservaties uit, heb ik een faalangsttraining opgezet die ik nu uitvoer, help ik kinderen individueel met taal en rekenen en maak ik onderdeel uit van een Multidisciplinair Overleg (MDO) en het ondersteuningsteam.

Mijn agenda zit elke dag vol en ik heb elke dag zin om naar mijn leerwerkplek te gaan. De kinderen maken het werk ontzettend leuk. Onverwachts een knuffel, een tekening of de blijdschap op het gezicht van een kind zodra je de klas binnenkomt. Af en toe kan ik echt dubbel liggen om de kinderen. Zo werd pas gevraagd of ik al getrouwd was en kinderen had, want ja oma had dat al wel op haar 21e! Het nakijken van een cito toets heeft mij een tijdje geleden ook behoorlijk doen laten lachen: "Want is een gast iemand die..."

A) blijft eten of slapen.

B) van muziek houdt.

C) windjes laat.

D) ziek in bed ligt.

Als een kind dan C antwoord vraag je je toch af of de woordenschat van het kind wel helemaal op orde is of dat het kind de vraag verkeerd gelezen heeft.

Helaas loopt over een tijdje mijn Startersbeurs af, dus ben ik al fanatiek aan het rondkijken naar een nieuwe baan. Basisscholen hebben helaas geen budget voor iemand zoals ik. De aankomende weken ga ik mijn tijd besteden aan een groter netwerk opbouwen. Ik merk namelijk dat het lastig is om bij een bedrijf binnen te komen. Door de mensen in mijn netwerk mijn enthousiasme in ‘real life’ over te brengen hoop ik dat er sneller aan mij wordt gedacht bij openstaande vacatures en zo via via ergens binnen te rollen.

Ondertussen nog maar flink genieten van mijn leerwerkplek bij De Ruyter. Hopelijk kan ik in mijn volgende blog vertellen dat het netwerken iets heeft opgeleverd. Wish me luck!

Laura de Ronde

Bekijk hier mijn LinkedIn profiel.

TweetDelen

< Terug naar blog overzichtMeer blogs van Laura de Ronde >