Startersbeurs Nederland

Maak kennis met Lisa ...

Geschreven op 10 december 2015 door Lisa Delmee | 6761 keer bekeken

O jee wat vliegt de tijd! Ik ben al over de helft van mijn werkervaringsplek bij de GGD Hart voor Brabant. Een mooi moment om terug te blikken.

De GGD Hart voor Brabant was geen onbekend terrein voor mij. Na een stage en een half jaar gewerkt te hebben als gezondheidsvoorlichter kende ik al een groot deel van de GGD. Maar na mijn afstuderen en  een mooie reis was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging! En toen mocht ik terug komen bij de GGD, om weer een nieuw stuk van de GGD de leren kennen, via de Startersbeurs.

Na een rustige start begon het echte werk als projectassistent bij Gezond INZIGT: een nieuw programma dat het doel heeft de informatie- en adviesrol naar de gemeenten, onderwijs en partners van de GGD te vernieuwen. Erg interessant en het sluit goed aan op mijn studie gezondheidswetenschappen.  De eerste weken kennis gemaakt met veel collega’s en veel nieuwe dingen geleerd. Het is leuk om te zien dat er een beweging in gang gezet werd. De komst van mij als projectassistent gaf anderen een steuntje in de rug om ook weer met frisse moed met het programma aan de slag te gaan.

Nu, al terugblikkend, zie ik dat ik al veel taken op me heb mogen nemen. De opzet van een bronnenbestand, waar alle bronnen in staan waar de GGD gebruik van kan maken, het opstellen van een advies met betrekking tot de dialoog met burgers en professionals, het voorbereiden van verschillende overleggen met leuke werkvormen, het bijwonen van verschillende bijeenkomsten en het maken van een overzicht van alle producten van het programma om zo de zichtbaarheid van het programma te stimuleren. Ik heb niet stil gezeten! En momenteel ben ik ook druk bezig: we zijn aan het kijken of we een wijkfoto kunnen maken voor Tilburg en verschillende pilots voor de dialoogvoering beginnen te lopen! Erg leuk. Ik merk dat ik nu ook gevonden word door mijn collega’s, zij weten wie ik ben en waar ik hen mee kan helpen. Mijn werk is niet onopgemerkt gebleven bij de programmaleiders. Nadat ik mijn tweede competentietest had ingevuld hadden we een korte evaluatie en wat bleek: de projectleiders zijn erg tevreden! Ze hadden als enige kritiekpuntje dat ik wel wat trotser mocht zijn op wat ik bereikt had. Nou als dat geen mooi compliment is!

Er is binnen de GGD heel veel ruimte om mezelf te ontwikkelen, te ontdekken wat ik kan en wat ik wil. Een mooie kans om extra ervaring op te doen. Waarschijnlijk zit er geen vervolg aan te komen. Erg jammer, aangezien ik veel enthousiaste reacties krijg om mij heen. Ik zit hier goed op mijn plek en vind het spijtig dat ik hierna niet direct kan volgen wat mijn werk voor vruchten af zal werpen in de toekomst. Op dit moment probeer ik hier niet te veel aan te denken en mij volledig in te zetten met veel enthousiasme. Op naar de volgende helft!

Lisa Delmee

TweetDelen

< Terug naar blog overzichtMeer blogs van Lisa Delmee >