Startersbeurs Nederland

Netwerken en ondernemen

Geschreven op 29 mei 2015 door Thijs Brok | 6434 keer bekeken

Netwerken en ondernemen

Precies de dingen waarvan ik altijd dacht: niet mijn kopje thee. Contacten leggen, kansen zien voor samenwerking, plannen maken. En toch heb ik nu meer dan ooit het idee dat dit is wat ik moet gaan doen. Dat is de energie die hier bij Citydwellers altijd in de lucht hangt.

Ik zit nu in de voorlaatste week van mijn Startersbeurs en als ik terugkijk op het afgelopen half jaar zie ik een gigantische verandering, zowel bij mijzelf als het bedrijf. Toen ik hier begon was het een winkel waarvan de verkoopopbrengst werd aangewend om stagiaires en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een plek te geven. Nu is het veel meer een kenniscentrum op het gebied van social design en slow fashion, dat - voornamelijk jongeren - een kans wil geven zich te ontwikkelen en samen mooie initiatieven op te zetten. Je krijgt hier de ruimte om jezelf te ontwikkelen, maar op professioneel niveau. Veel gebeurt hier op projectbasis.

Door de beperkte middelen kan Citydwellers me geen vaste plek bieden. Maar ze bieden me wel kansen. Zo ben ik een project aan het opzetten in het kader van de DESIGN@WORK kids-workshops die Citydwellers in aanloop naar de Dutch Design Week aanbiedt. Deze workshops draaien helemaal om de creativiteit van kinderen, duurzaamheid en innovatie. Ik heb samen met de VJ van mijn band, waar ik drummer en audiotechnicus van ben, een prachtig project uitgedacht waarbij kinderen letterlijk kunnen tekenen met licht en geluid. Wellicht biedt het mij de kans een bedrijfje op te richten en de contacten die ik bij Citydwellers heb opgedaan kunnen hier enorm bij helpen.

En dat is misschien wel het belangrijkste dat ik aan mijn tijd bij Citydwellers over houd; de wil om te ondernemen. Hier word je gestimuleerd om zelf een plan te maken, je eigen tijd in te delen, te bedenken waar je beter in wilt worden en dat doel na te streven. Ik dacht dat dit niets voor mij was, dat ik er niet het overzicht voor zou hebben en de discipline. Maar vaste contracten zijn, zeker in mijn sector, niet meer van deze tijd. En ik zie hier hoeveel voldoening eigen baas zijn kan geven.

Mijn volgende stap is dus nog niet helemaal duidelijk. Maar dat hoeft ook niet. De ervaring die ik hier heb opgedaan neem ik mee en zal in wat ik ook ga doen een rol spelen.

TweetDelen

< Terug naar blog overzichtMeer blogs van Thijs Brok >