Startersbeurs Nederland

Nooit gedacht dat ik zo aan een baan zou komen ...

Geschreven op 25 maart 2016 door Daisy Hulselmans | 7046 keer bekeken

Nadat ik gestopt was met mijn opleiding had ik veel moeite met het vinden van een baan, eentje die ik dan ook echt leuk vond. Mijn moeder kwam met de Startersbeurs aan, ze zei daar moet je eens kijken. Dit wilde ik eerst niet, maar er was toch niks te vinden. Ik miste elke keer de werkervaring. Dus ik dacht: laat ik het eens proberen!

Ik kwam twee bedrijven tegen in mijn vakgebied als webdeveloper: een leerwerkplek in Naarden en een leerwerkplek in Amstelveen. Ik mocht bij beide op gesprek komen voor een Stasrtersbeurs. Maar ik had al beetje een voorkeur voor de leerwerkplek in Amstelveen.

Mijn eerste gesprek was op dinsdag in Naarden. Zij lieten aan het einde van de week horen of ik het was geworden. Het was positief en ik had er ook een goed gevoel over. Mijn tweede gesprek was de volgende dag in Amstelveen en ook dit was een heel leuk gesprek. Ook zij zouden het aan het einde van de week laten horen.

"Oké spannend dus!"

Maar voordat ik het terrein wilde afrijden, kwamen zij al naar buiten en zeiden: “We weten het al, je wordt het!”. Hoewel Naarden voor mij veel dichterbij is dan Amstelveen, had ik mijn keuze al gemaakt.

Dus ik ben in september aan de slag gegaan met een Startersbeurs bij Leads2travel in Amstelveen. De eerste twee weken waren toch wel een beetje spannend; zoveel nieuwe dingen en ik wilde niks fout doen. Maar ik had er heel veel zin in en ik voelde mij al snel op mijn gemak. Ik werd ook meteen bij projecten betrokken.

Na drie maanden voelde het al alsof de tijd vloog. Ik had het zo naar mijn zin en ik had al zoveel geleerd. In tegenstelling tot mijn voorgaande stages. Bij Leads2travel hebben zij mij ook de ruimte gegeven om te kunnen leren. Zo kon ik de nieuwste ontwikkelingen volgen en mezelf daarin bijscholen. Ik was zo enthousiast dat zelfs als ik thuis kwam ik nog dingen wilde uitzoeken, zodat ik dit de volgende dag weer kon gebruiken.

Ik merkte al snel dat het programmeren mij makkelijker afging. Maar het internet staat niet stil. Dit maakt het zo leuk, er blijft altijd een uitdaging. En ik zet elke keer weer nieuwe doelen voor mezelf neer. Ik had al een basis kennis van HTML en CSS. Ik heb mijzelf daar nu veel verder in ontwikkeld. Gewoon door te doen leer je het.

Voor mijn eerste evaluatie gesprek was ik zenuwachtig. Ik vond het wel leuk en dacht dat alles wel goed ging, maar wat dachten zij over mij? Tijdens het gesprek waren ze enthousiast, maar zij hadden een paar verbeterpuntjes. Wat ik heel fijn vond, want dat is voor mij heel motiverend. Ik dacht nog misschien willen ze mij hierna wel houden, maar dan moet ik wel werken aan die verbeterpuntjes. Ik houd van opbouwende kritiek, want alleen dan weet je of je iets goed doet of niet en kan je er wat aan doen.

Na iedere maand had ik het gevoel dat ik weer wat nieuws had geleerd. In mijn laatste evaluatie kreeg ik zelfs een contract aangeboden voor een fulltime baan voor een jaar!

"Wat een geluk dat ik Leads2travel gevonden heb!"

Nu zit ik in mijn eerste maand van mijn arbeidscontract. Ik heb het nog steeds naar mijn zin. Voor mij geldt nog steeds dat ik elke dag weer wat bij leer. Leads2travel biedt mij de mogelijkheid om mezelf bij te scholen in het programmeren via online cursussen en om verder te kijken dan alleen mijn rol als webdeveloper. Ik ben nu al twee maanden bezig met verschillende cursussen en merk dat ik steeds beter word. Ik kan mijn nieuwe kennis toepassen in mijn werk. Ik heb meer verantwoordelijkheid gekregen en doe gewoon mijn ding. De oude websites onderhouden en verbeteren en nieuwe websites maken. Dit is wat ik heel graag wilde en dit is wat ik nu doe.

Daisy Hulselmans

TweetDelen

< Terug naar blog overzichtMeer blogs van Daisy Hulselmans >